Kapitalförvaltning som känner dina värderingar

Pengarna bryr sig inte om vem du är. En bra kapitalförvaltare känner dig, dina mål och dina värderingar.

Som vår kund har du vid din sida en lojal kapitalförvaltare, som vill lära känna din värdegrund, dina förväntningar och mål, och som koncentrerar sig på att förverkliga den plan som ni tillsammans gjort upp. När världen förändras, eller när det sker förändringar i din situation eller dina behov, reagerar din kapitalförvaltare och du får alltid en lösning som passar din livssituation. Om du vill, har också följande generationer nytta av fördelarna.

Välkommen som kund hos oss

 • Din personliga kapitalförvaltare håller kontakt med dig på avtalat sätt. Du har också tillgång till juridiska tjänster inom kapitalförvaltning.
 • Vid utökandet av din förmögenhet utnyttjar vi den samlade kompetensen och utbudet av placeringsobjekt hos vårt moderbolag Sampo och vår partner, världens största kapitalförvaltningshus BlackRock.
 • Du kan placera ansvarsfullt utan att pruta på avkastningen. Vi erbjuder dig också en unik möjlighet att placera i alternativa placeringsobjekt.
 • Du drar nytta av fördelarna med försäkringsplacering och vårt unika pensionskunnande.
 • Du kan utnyttja en behändig och snabb mobiltjänst.
 • Genom oss får du också värdefulla kontakter och inbjudningar till intressanta evenemang.

*) Uppgifterna om beskattningen grundar sig på gällande lagstiftning 1.8.2016. Mandatum Life ansvarar inte för eventuella förändringar i beskattningen.

Låt oss tillsammans göra upp en bättre plan för hur du kan använda din förmögenhet för att uppnå dina mål och leva ditt liv så som du vill – nu och i framtiden.

Kapitalförvaltningstjänster för privatkunder

Personlig kapitalförvaltning

Du får personlig kapitalförvaltning för skötseln av en placeringsförmögenhet som överstiger 250 000 euro.

Tjänster för placering och sparande

Mandatum Life Allokering-placeringskorgar lämpar sig för alla placeringar under 250 000 euro. Du behöver endast välja en placeringsstrategi med lämplig risknivå och vi tar hand om dina tillgångar i enlighet med dina mål.

Bygg upp din egen portfölj. Om du så har som mål att spara eller placera hittar du lämpliga placeringsobjekt från vårt omfattande utbud. Du kan också kombinera livförsäkringsskydd till sparandet och placera inom ramen för en Placeringsförsäkring.

Arvsplanering

Om du har förmögenhet, lönar det sig för dig att noga planera hur du efterlämnar ditt arv till dina anhöriga. Genom omsorgsfull planering kan du trygga ekonomin för dina arvingar också i framtiden. För våra kunder inom den diskretionära och konsultativa kapitalförvaltningen erbjuder vi dessutom juridisk rådgivning för skötseln av placeringarna och den personliga ekonomin.

Kapitalförvaltningstjänster för företag och institutioner

Kapitalförvaltningstjänster för företag

Vi erbjuder ett enkelt och flexibelt avtal för företagets placeringstillgångar. När du placerar klokt, tryggar du företagets framtid och möjliggör investeringar oavsett konjunkturerna.

Institutionell kapitalförvaltning

Vi erbjuder institutionella investerare förstklassig diskretionär kapitalförvaltning och konsultativ kapitalförvaltning, bokföringstjänster samt konsulttjänster inom riskhantering.

Ansvarsfull investering: Pengar är en förändringskraft

Genom att investera i mer ansvarsfulla och etiska företag, kan du påverka och hantera riskerna utan att pruta på avkastningen. Ansvarsfulla företag handlar på framtidens villkor redan nu. Därför går kapitalflödet i riktning mot mer ansvarsfulla investeringsobjekt.  

Den investeringsförmögenhet som strömmar till mer ansvarsfulla företag förbättrar dessa företags förutsättningar för framgång och skapar ett tryck på andra företag att utveckla sina tillvägagångssätt till det bättre. Denna trend tillspetsas ytterligare, när investerarna fäster allt större uppmärksamhet vid frågor relaterade till ansvarsfullhet.

Våra principer för ansvarsfull investering

 • Vision. På lång sikt är de företag framgångsrika som handlar ansvarsfullt och som i sin affärsverksamhet beaktar frågor som rör personal, miljö samt socialt och ekonomiskt ansvar (ESG).
 • Investeringsprocess. En förutsättning för ansvarsfull investering är kännedomen om investeringsobjektet. ESG-kriterierna har integrerats i investeringsprocessen och som stöd för den förs en dialog med aktörer, företag och samarbetspartners inom branschen.
 • Samhälleligt inflytande. Vi hör till de viktigaste nätverken av ansvarsfull investering inom branschen både i Finland och utomlands.
 • Vårt företagsansvar vilar på hörnstenarna i vår verksamhet: att utöka och trygga kundernas ekonomiska välmåga. Ansvarsfull investering är också en del av Mandatum Lifes företagsansvar »

Främjandet av ansvarsfulla investeringar i praktiken

 • Mandatum Life Investeringsservice undertecknade FN:s principer för ansvarsfulla investeringar (PRI) år 2011.
 • Vi hör till investerarnätverket Portfolio Decarbonization Coalition, vars mål är att minska investeringarnas koldioxidavtryck världen över.
 • Det årliga koldioxidavtrycket på Mandatum Lifes placeringar är 22 % och det sammanlagda koldioxidavtrycket på aktieplaceringskorgarna är 62 % i förhållande till jämförelseindexen.
 • Vi samarbetar med WWF Finland för att främja ansvarsfull investering och bromsa klimatförändringen.

Skicka meddelande

Som vår kund kan du sköta dina ärenden enkelt och tryggt genom att skicka oss ett meddelande via vår webbtjänst.

Ring

Vår kundtjänst betjänar på numret

0200 31120
(lna/msa) mån-tor kl. 8–18, fre kl. 8-17

Lämna begäran om kontakt

Lämna dina uppgifter så ringer vi upp dig.

Med denna blankett kan du be oss ringa dig. Om du redan är kund hos oss och du vill lämna ett uppdrag, kan du tryggt skicka ett meddelande genom att logga in på vår webbtjänst eller ringa vår kundtjänst.

Logga in till webbtjänsten »

*
* Obligatorisk fält

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vad händer i världen? Håll dig själv à jour med utvecklingen på marknaden.