Rätt tid att börja tänka på arvsplanering?

Den höga arvsskatten kan komma som en överraskning för dina nära och äventyra deras ekonomi – i synnerhet om den egendom som ärvs svårligen kan realiseras eller om det inte är förnuftigt att sälja egendomen just då när arvsskatten borde betalas.

Om du har samlat på dig egendom, lönar det sig att noggrant planera hur du kan trygga arvingarnas ekonomi också i framtiden. Vi hjälper dig att hitta lämpliga lösningar för din situation så att du kan lindra skattepåföljderna och planera överföringen av din egendom på önskat sätt. Som kund hos vår diskretionära och konsultativa kapitalförvaltning erbjuder vi dig också juridisk rådgivning i anslutning till skötseln av dina placeringar och din personliga ekonomi.

Var förutseende

Bestämmelser som görs med testamente och gåvor som ges medan givaren ännu lever är metoder som hjälper dig att komma i gång med arvsplaneringen. Ett rätt dimensionerat livförsäkringsskydd hjälper dina anhöriga att klara sig ekonomiskt över den värsta krisen. Livförsäkringen borde täcka dina skulder samt dina inkomster för ett eller två år. Med en livförsäkring kan du också täcka påföljderna av arvsskatten.

En placeringsförsäkring är ett effektivt sätt att sköta sin förmögenhet. Du kan placera i önskade objekt eller låta Mandatum Life Placeringsvård ta hand om dina placeringar.

Skicka meddelande

Som vår kund kan du sköta dina ärenden enkelt och tryggt genom att skicka oss ett meddelande via vår webbtjänst.

Ring

Vår kundtjänst betjänar på numret

0200 31120
(lna/msa) mån-tor kl. 8–18, fre kl. 8-17

Lämna begäran om kontakt

Lämna dina uppgifter så ringer vi upp dig.

Med denna blankett kan du be oss ringa dig. Om du redan är kund hos oss och du vill lämna ett uppdrag, kan du tryggt skicka ett meddelande genom att logga in på vår webbtjänst eller ringa vår kundtjänst.

Logga in till webbtjänsten »

*
* Obligatorisk fält

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vad händer i världen? Håll dig själv à jour med utvecklingen på marknaden.