Pengarnas rörelser har sina skäl.

Därför är vår partner inom indexplacering världens största kapitalförvaltare, BlackRock. Ju mer kunskap, desto bättre resultat.

Indexprodukter, dvs. ETF:er (Exchange Traded Funds) är ett utmärkt inslag i placeringsportföljen, eftersom du med dem enkelt sprider risken och snabbt får tillgång till placeringsobjekt på sådana marknader som annars skulle vara utom räckhåll för i synnerhet små placerare.

Indexplacering erbjuder pengarna oändligt med möjligheter, men valet av de bästa investeringsobjekten kräver både kunskap och arbete. Tillsammans med vår partner BlackRock väljer vi bland iShares indexprodukter de ETF:er som bäst lämpar sig för dina mål.

Då du placerar i indexprodukter via Mandatum Life drar du också nytta av fördelarna med ett försäkringsavtal.

 

Vad är ETF:er och varför lönar det sig att placera i dem?

Indexprodukter är bra byggklossar i en placeringsportfölj och ger dig tillgång till många tillgångsslag och olika marknader. De vanligaste indexprodukterna är ETF:er eller indexfonder, som handlas på börsen på samma sätt som aktier. En ETF är en fond som eftersträvar att så noggrant som möjligt följa ett bestämt aktie-, ränte- eller råvaruindex.

Indexfonderna avviker från vanliga fonder i det att de typiskt inte har någon aktiv portföljförvaltning, utan eftersträvar att följa utvecklingen i ett jämförelseindex (t. ex. OMX Helsinki). På detta sätt kan du med en produkt placera på hela målmarknaden på en gång.

Enkelt att sprida risken

Genom en enda ETF kan du få en diversifierad lösning, där risken är spridd på rentav tusentals olika placeringsobjekt. ETF är det enklaste lösningen för placerare som önskar sprida sin portfölj på nya marknader.

 

Transparens

Då du placerar i indexprodukter vet du exakt var dina tillgångar är placerade. iShares ETF:er är fysiska indexfonder, vilket innebär att indexfonden innehar värdepapperen i det index som fonden följer enligt deras andel i indexet.

 

Lätt tillträde

Det kan var både svårt och dyrt att aktivt plocka aktier på främmande marknader. Med en enskild affär placerar du i ett stort antal värdepapper över hela världen.

 

Lägre kostnader

ETF:erna eftersträvar marknadsavkastning, varför de inte inkluderar någon aktiv portföljförvaltning, dvs. val av placeringsobjekt. Därför är också kostnaderna lägre jämfört med aktivt förvaltade placeringsobjekt.

 

Dra nytta av vår expertis i valet av indexprodukter

Det finns över 5 000 olika indexprodukter att välja mellan i världen, men det breda urvalet innebär också en utmaning: Hur ska du hitta den rätta fonden bland dem alla?

Vid valet av rätt fond måste man beakta t.ex. handelsplatsen, beskattningen, valutakursernas inverkan och handelsmöjligheterna i fortsättningen. Vi hjälper dig att hitta de placeringsobjekt som passar dina behov och erbjuder en aktiv marknadssyn som stöd för dina beslut.

Vår partner BlackRock iShares är global marknadsledare inom ETF-produkter och genom oss får också våra kunder ta del av marknadssynen hos världens största kapitalförvaltningshus. iShares 120 placeringsteam i 27 länder ger känsla för varje marknad världen över.

Mandatum Life i samarbete med världens ledande kapitalförvaltare

BlackRock är världens största kapitalförvaltare och marknadsledande inom indexplacering. BlackRock förvaltar en förmögenhet till ett värde av 5,1 biljoner dollar (30.09.2016).

iShares är en enhet inom BlackRock med fokus på ETF-verksamhet. iShares är marknadsledande globalt inom handeln med börshandlade fonder, s.k. ETF:er och förgångare när det gäller produktutvecklingen.

iShares har globalt mer än 700 aktie-, ränte- och råvarufonder. iShares ETF-fonder köps och säljs på fondbörserna på samma sätt som vanliga aktier.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme. 

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa Sijoittajakirje

Missä mennään? Pidä itsesi ajan tasalla markkinoiden menosta.