Allokering-placeringskorgar

Spara enkelt och smidigt

Allokering-placeringskorgar är rätt lösning för dig, som inte vill lägga ned tid och besvär på att följa utvecklingen på marknaden utan hellre låter experter sköta förvaltningen av dina tillgångar. Du behöver endast fastställa din risknivå och ditt placeringsmål – och vi berättar hur dina besparingar utvecklas.

I Allokering-placeringskorgar placeras dina besparingar i olika tillgångsslag. I Allokering-placeringskorgar har vi tillgång till ett brett urval av placeringsobjekt som också omfattar alternativ som tillhandahålls av våra samarbetspartner.


 

Allokering-placeringskorgar lämpar sig

  • för privatpersoner och företag
  • för regelbundet sparande eller för att utöka en summa som överförts till avtalet på en gång; du kan emellertid ta ut dina besparingar inom loppet av några dagar (gäller inte pensionsförsäkringar)
  • som placeringsobjekt i Mandatum Lifes pensions-, gruppensions- eller placeringsförsäkring samt kapitaliseringsavtal

Du är alltid ajour med utvecklingen av dina placeringar

Du ser dina besparingar i vår webbtjänst, där du också enkelt kan göra ändringar i din placeringsstrategi. Varje månad får du per e-post en sammanfattning av din placeringsstrategi och de ändringar som gjorts i fördelningen av placeringsobjekten.

Sammanfattningen hittar du också i vår webbtjänst.

Välj den placeringsstrategi som passar dig bäst

Du kan välja mellan fem placeringsstrategier det alternativ som känns rätt för dig. Ditt val beror på vad du vill uppnå med sparandet och hur mycket risk du är beredd att ta: i alternativet med den lägsta risken är andelen ränteplaceringar större, medan ditt sparkapital i alternativet med den högsta risken huvudsakligen placeras i aktier.

Om du sparar i en pensionsförsäkring, ser vi till att justera din placeringsstrategi och sänka risken när dina pensionsdagar närmar sig.

Ränta

Du vill undvika risker och värdesätter framför allt trygghet vid förvaltningen av dina besparingar. Merparten av placeringsobjekten är ränteinstrument. Den rekommenderade placeringstiden är minst 2 år.

Stadgar »
Prospekt »

25

Du eftersträvar en bättre avkastning på dina besparingar än vid insättning på konto, men du vill inte att värdet på besparingarna varierar kraftigt. Den rekommenderade placeringstiden är minst 2 år.

Stadgar »
Prospekt »

50

Du vill utnyttja både ränte- och aktieplaceringar vid utökandet av dina besparingar. Du accepterar att placeringarnas värde kan variera även kraftigt på kort sikt. Den rekommenderade placeringstiden är minst 3 år.

Stadgar »
Prospekt »

80

Ditt mål är en bra avkastningsutveckling, men du godkänner samtidigt också rätt stora variationer i värdet på dina besparingar på kort sikt. Den rekommenderade placeringstiden är minst 5 år.

Stadgar »
Prospekt »

Aktie

Ditt viktigaste mål är avkastning på sparkapitalet, och för att uppnå sparmålet utnyttjar våra experter huvudsakligen aktier. Du tål även mycket stora variationer i värdet på dina besparingar på kort sikt. Den rekommenderade placeringstiden är minst 5 år.

Stadgar »
Prospekt »

 

 

 

Skicka meddelande

Som vår kund kan du sköta dina ärenden enkelt och tryggt genom att skicka oss ett meddelande via vår webbtjänst.

Ring

Vår kundtjänst betjänar på numret

0200 31120
(lna/msa) mån-tor kl. 8–18, fre kl. 8-17

Lämna begäran om kontakt

Lämna dina uppgifter så ringer vi upp dig.

Med denna blankett kan du be oss ringa dig. Om du redan är kund hos oss och du vill lämna ett uppdrag, kan du tryggt skicka ett meddelande genom att logga in på vår webbtjänst eller ringa vår kundtjänst.

Logga in till webbtjänsten »

*
* Obligatorisk fält

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vad händer i världen? Håll dig själv à jour med utvecklingen på marknaden.